Ingrid Mekking

Een afwisselende baan als kinder- en jeugdpsychiater

 De combinatie van kinderpsychiatrie en kindergeneeskunde vond kinder- en jeugdpsychiater Ingrid Mekking altijd al interessant. Ze studeerde af als kinder- en jeugdpsychiater en werkt inmiddels vijftien jaar bij Reinier van Arkel. Ze vertelt over haar veelzijdige baan: “Ik werk deels op de polikliniek van Herlaarhof, deels in het ziekenhuis en deels als profielopleider kinder- en jeugdpsychiatrie.” 

Van Herlaarhof tot ziekenhuis

Bij de polikliniek in expertisecentrum Herlaarhof in Vught ligt de focus op kinder- en jeugdpsychiatrie. “De ene keer werk ik met jonge kinderen, de andere keer met jongvolwassenen. Dit altijd in het netwerk (gezin, vrienden, school) waar het kind zich in bevindt.” Deze functie wisselt ze af met consultaties bij kinderen in het Jeroen Bosch Ziekenhuis.  

Ingrid: “Je kunt niet altijd onderscheid maken tussen het lichamelijke en het geestelijke. Het gaat tenslotte om één mens. Daarom is het goed om psychiatrie en kindergeneeskunde te combineren en hierin samen op te trekken. Als team stellen we patiënten gerust, kijken we naar alle mogelijke oorzaken en hoe we ze verder kunnen helpen met alles wat er speelt.” 

Goede werk-privébalans

Ingrid combineert het werk met haar gezin. “Ondanks dat ik veel doe op mijn werk, heb ik ook genoeg tijd om thuis te besteden. Ik ga graag op pad met mijn drie zoons, heb elke woensdag een vrije dag om thuis wat dingen te doen en ik sport regelmatig in de ochtend om mijn hoofd leeg te maken.” 

Kennis en ervaring delen

Reinier van Arkel biedt opleidingen tot psychiater, waaronder kinder- en jeugdpsychiater. “Als opleiders delen wij samen met de opleidingsgroep onze kennis en ervaring en begeleiden we de nieuwe generatie. De psychiaters in opleiding geven ons een frisse blik en nieuwe inzichten. Zo geven we met elkaar het vakmanschap vorm.”