SITT

Het Psychotraumacentrum Zuid Nederland biedt een hoog intensieve behandellijn traumatherapie aan, de Specialized Intensive Trauma Therapy (SITT). Deze behandeling is bedoeld voor mensen met meervoudige trauma of complexe traumatische ervaringen. Behandeling richt zich alleen op PTSS-klachten. Dit kortdurend intensieve behandelaanbod is onderdeel van een geïntegreerd breed op elkaar afgestemd behandelaanbod. De focus ligt op behandeling van PTSS en de gevolgen van jarenlange traumatisering.

Het innovatieve aspect van SITT is een korte behandeling voor klachten en psychisch lijden samenhangend met complexe PTSS, onderbouwd met wetenschappelijk onderzoek.

De behandeling is primair gericht op het doen verminderen van de PTSS-klachten van de cliënt. Het uitgangspunt van de behandeling is het herstel door gebruik te maken van op evidence based behandelmethodes zoals Imaginaire Exposure, exposure in vivo en EMDR (Eye Movement Desensitiziation and Reprocessing) afgewisseld met sport, psychomotorische therapie en psycho-educatie.