Stageprofiel Dagbehandeling kind en jeugd Herlaarhof

De dagbehandeling
De dagbehandeling binnen Herlaarhof is een deeltijdbehandeling met zowel ochtend- als middaggroepen. Dit houdt in dat de jongeren in de ochtend tussen 08.30 en 11.00 op de groep zijn en in de middag tussen 12.00 en 14.15 uur.

Voor wie is de dagbehandeling er?
De dagbehandeling is verdeeld in verschillende groepen:

Ochtendgroep:
De ochtendgroep is een terug naar school traject voor jongeren die zijn uitgevallen op school. Samen met deze jongeren wordt een stappenplan gemaakt voor de school opbouw. Als groepsleiding begeleid je de jongeren hierin en heb je veel contacten met ouders/verzorgens en de leerkracht(en).

Middaggroep:
De middaggroep is gericht op groepsbehandeling. Tot 12 uur gaan de kinderen/jongeren naar school. De meeste cliënten volgen onderwijs op het Zuiderbos College, waarmee de dagbehandeling nauw samenwerkt. Daarnaast werken we systeemgericht. Dit houdt in dat er veel contact is met de ouders/verzorgers en er wordt gekeken naar de jongere in zijn systeem.

De kindgroep is er voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar oud. De jeugdgroep is er voor jongeren tussen de 12 en 18 jaar. Voorbeelden waarvoor je bij Herlaarhof op de dagbehandeling kan komen zijn: onzeker en/of angstig zijn, in de war zijn, depressief en/of verdrietig zijn, moeite in de omgang met leeftijdsgenoten, moeite met de emotieregulatie. Hiernaast kan een cliënt ook op de dagbehandeling komen voor een diagnostiek traject waarin er voornamelijk wordt geobserveerd.

Wie werken er op de dagbehandeling?
Op de dagbehandeling wordt er binnen een multidisciplinair team gewerkt. Binnen de dagbehandeling werken HBO-verpleegkundigen en HBO pedagogisch hulpverleners die de rol als groepsleiding op zich nemen. Het team heeft hiernaast een teammanager voor praktische zaken en wordt zorginhoudelijk ondersteund door de behandelcoördinator.

Kenmerken van de toekomstige stagiair(e):
De dagbehandeling van Herlaarhof biedt twee stageplaatsen aan derde- of vierdejaarsstudenten die bezig zijn met de opleiding HBO Social Work/HBO pedagogiek die passen binnen het volgende profiel:
- Je hebt affiniteit met kinderen en jeugdigen tussen de 6 en 18 jaar oud.
- Je hebt affiniteit voor het nauw (samen)werken met ouders.
- Je hebt enige kennis van psychiatrie.
- Je staat stevig in je schoenen en een escalatie schrikt je niet af.
- Je vindt het prettig in een team te werken, maar kunt daarnaast ook zelfstandig aan de slag.
- Je kunt reflecteren op je eigen handelen en dat van je collega’s en staat hiernaast open voor feedback.
- Je neemt verantwoordelijkheid over je eigen leerproces.

Wat bieden wij?
Wij bieden een stageplaats voor de duur van 10 maanden. Je bent vier dagen per week aanwezig tussen 08.00 en 17.00, je werkt dus regelmatige uren en krijgt hier ook nog eens een leuke vergoeding voor volgens de CAO GGZ. Daarnaast bieden wij jou natuurlijk professionele (werk)begeleiding en een stapsgewijze ontwikkeling naar zelfstandigheid. Naast het werken op de dagbehandeling is het ook mogelijk om eens op andere afdelingen te kijken, zoals de klinische setting waar kinderen/jongeren (tijdelijk) wonen.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Helene Mulder- van Kaathoven
[email protected] of 06-10571173

Solliciteren:
Ben je na het lezen van bovenstaand bericht enthousiast geworden en herken jij jezelf in bovenstaand profiel? Stuur je sollicitatiebrief naar [email protected]
En wie weet tot snel!