Stageprofiel Specialistische groepsbehandeling Herlaarhof Helmond

Stageprofiel Specialistische groepsbehandeling Herlaarhof Helmond

Voor onze specialistische groepsbehandeling kind en jeugd in Helmond zoeken we een stagiair(e)!
Ben jij die enthousiaste, kritische en zelfstandige student en heb je een gezonde dosis humor, dan zijn wij op zoek naar jou!

Wat wordt je werkplek?
De specialistische groepsbehandeling in Helmond is onderdeel van Centrum voor Kinder- en Jeugdpsychiatrie Herlaarhof; hét expertisecentrum op het gebied van psychiatrische zorg voor kinderen en jeugdigen. Onze missie is het leveren van specialistische psychiatrische zorg/begeleiding op maat aan kinderen en hun systeem, met als doel het bevorderen van de ontwikkeling van het kind. Daarbij werken we nauw samen met het systeem en (externe) zorg- en onderwijsprofessionals.

Het aanbod van de specialistische groepsbehandeling richt zich op observatie- en/of behandelingsdoelen, en vindt plaats in één van de drie behandelingsgroepen.

Ochtendgroep:
De behandeling is gericht op kinderen/jongeren die minder dan 3 uur per dag naar school kunnen. De psychiatrische problematiek staat voorop. Kinderen/jongeren functioneren in/naast kleine groepen. Tijdens het traject ligt de focus op diagnostiek en behandeling van het gedrag van het kind/jongeren met als doel: schoolopbouw.

Middaggroep:
De middaggroep is gericht op groepsbehandeling. Het doel is om observatie en/of behandeldoelen te behalen in een groepssetting. Deze doelen zijn afgestemd op de behoeftes en vraag van kind/jongeren en ouders. De kindgroep is er voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar oud. De jeugdgroep is er voor jongeren tussen de 12 en 18 jaar. Voorbeelden waarvoor je bij Herlaarhof op de Specialistische groepsbehandeling kan komen zijn: onzeker en/of angstig zijn, in de war zijn, depressief en/of verdrietig zijn, moeite in de omgang met leeftijdsgenoten, moeite met de emotieregulatie. Hiernaast kan een cliënt ook op de dagbehandeling komen voor een diagnostiek traject waarin er voornamelijk wordt geobserveerd.

We werken vanuit een systemisch kader, waarbij het van groot belang is om de balans te houden tussen aansluiten bij het systeem enerzijds, en stappen zetten richting de doelen anderzijds. Deze stappen zijn o.a. doelgerichte observaties, huisbezoeken, participaties op de groep, mentorgesprekken, vrij spelen, georganiseerde activiteiten en het oefenen met gedragsalternatieven. ‘

Wie werken er op de dagbehandeling?
Ons team bestaat uit een kleine groep enthousiaste professionals, die zich elke dag inzetten om de beste zorg en begeleiding te bieden. Op specialistische groepsbehandeling werken we nauw samen in een multidisciplinair team, van sociotherapeuten, behandelaren etc. Als stagiair(e) ben je lid van ons team, en werk je mee in de rol van ‘sociotherapeut’ of ‘groepsleider’. Dit houdt in dat je op de groep vorm geeft aan de doelen die per kind gesteld zijn, maar ook zorg draagt voor een veilig behandelklimaat.

Wie ben jij?
De specialistische groepsbehandeling Herlaarhof Helmond biedt één stageplaats aan voor derde- of vierdejaarsstudenten die bezig zijn met de opleiding HBO Social Work/HBO Pedagogiek.

Als stagiair(e) pas je binnen het volgende profiel:

  • Je hebt veel affiniteit met onze doelgroep en bent gedreven om samen met het team elke dag de beste zorg aan onze kinderen/jongeren te bieden.
  • Je hebt affiniteit voor systemisch werken, zoals nauw samenwerken met ouders en andere betrokkenen.
  • Je hebt enige kennis van de psychiatrie.
  • Je staat stevig in je schoenen, maar durft je ook kwetsbaar op te stellen.
  • Je vindt het prettig om in een team te werken, maar kunt ook zelfstandig aan de slag.
  • Je kunt reflecteren op je eigen handelen en dat van je collega’s en staat open voor feedback.
  • Je neemt verantwoordelijkheid voor je eigen leerproces.
  • En niet te vergeten, je hebt een gezonde dosis humor!

 Wat bieden wij?
Wij bieden een stageplaats voor de duur van 10 maanden. Je bent vier dagen per week aanwezig tussen 08.00 en 17.00, je werkt dus regelmatige uren en krijgt hier ook nog eens een leuke vergoeding voor volgens de CAO GGZ. Daarnaast bieden wij jou natuurlijk professionele (werk)begeleiding en een stapsgewijze ontwikkeling naar zelfstandigheid. Naast het werken op de dagbehandeling is het ook mogelijk om eens op andere afdelingen te kijken, zoals de klinische setting waar kinderen/jongeren (tijdelijk) wonen.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Laura Kropman: [email protected] 06-82803436

Solliciteren
Ben je na het lezen van bovenstaand bericht enthousiast geworden en herken jij jezelf in bovenstaand profiel? Stuur je sollicitatiebrief, uiterlijk 10 maart 2023, naar [email protected]
En wie weet tot snel!