Verhalen via de podcast 'Met zin aan 't werk!'

Hoor in deze podcastserie meer over het werk en collega’s van Reinier van Arkel, hoe hij of zij er ZIN aan ontleent en ZIN in houdt! En maak kennis met die kant van het werk of van collega’s die je nog niet kende!

 

In aflevering #1 van de podcast bezoekt host Robert Derksen (bestuurder bij Reinier van Arkel) collega Jasper Damen, sociaal-psychiatrisch verpleegkundige en autismespecialist. Jasper werkt al 44 jaar bij Reinier van Arkel, wat drijft hem?

In aflevering #2 is host Paul Raaijmakers (directeur werkgeluk & ontwikkeling) in gesprek met Chamroeun Chann. Chamroeun werkt ongeveer 4,5 jaar als klinisch psycholoog bij FACT Zuid-Oost. De veelzijdigheid van zijn werk vormt voor hem een belangrijk aspect van zijn werkgeluk. Naast zijn werk als regiebehandelaar is hij actief als co-voorzitter van de Vakgroep Gedragswetenschappers en als beleidsmaker.


Wij hechten er waarde aan dat collega’s bij Reinier van Arkel kunnen doen waar ze goed in zijn, zich als individu en als team verder kunnen ontwikkelen, vanuit de overtuiging dat professionals op deze wijze nóg betere kwaliteit van zorg leveren.
Ben jij benieuwd naar alle ontwikkel- en groeimogelijkheden bij Reinier van Arkel, kijk dan op reinierwerktenleert.nl of mail ons [email protected].

Medewerkers aan het woord

Korte interviews

Vrijwilligers aan het woord


Bas
werkt sinds 2023 als Huiskunstenaar bij het Living Museum van de Herstelacademie in Den Bosch waar elke bezoeker kunstenaar is met de thema’s Meedoen, Gastvrij, Ertoe Doen en Erbij Horen. “In mijn werk staat creativiteit in de spotlight maar de echte kracht van het Living Museum is de manier waarop we elkaar vinden in een persoonlijk gesprek, de stilte of de inspiratie van en met elkaar.” Inmiddels kijkt Bas hoe hij zijn ervaringen uit het bedrijfsleven en zijn passie voor mensen breder binnen de Herstelacademie kan inzetten. Hij ziet nog genoeg kansen voor zichzelf en nieuwe vrijwilligers.

Mien helpt vanaf december 2023 maandelijks als vrijwilliger om bewoners naar de kapel te brengen voor de zondagsviering en daarna weer terug. Na de dienst drinken we samen koffie of thee en maken een praatje. De bewoners genieten van de diensten; het is een mooie onderbreking en een kans om in een andere omgeving te zijn. Ze luisteren graag naar de verhalen en muziek, wat vaak herinneringen oproept.

Ook in het Jeroen Bosch Ziekenhuis in ‘s-Hertogenbosch ben ik al 10 jaar actief als vrijwilliger.

Met mijn inzet wil ik bijdragen aan het welzijn van de bewoners en hopen dat ze energie en inspiratie opdoen voor de rest van de week.