Verpleegkundige of begeleider – Auditieve beperking & psychiatrische problematiek (Waterboog)

Werken in een enthousiast team waarin eigen initiatieven gewaardeerd worden? Dan is dit de baan voor jou.

In welke omgeving ga je werken?
De Waterboog is een klinische woonvoorziening voor (jong)volwassenen met psychiatrische problematiek (o.a. autisme spectrum stoornis, milde persoonlijkheidsstoornis) en een auditieve beperking, vaak in combinatie met een ontwikkelingsstoornis of (lichte) verstandelijke beperking. De cliënten krijgen 24-uurszorg in een beschermde woonomgeving van ons zorgpark. De begeleiding richt zich op het behoud van een kwalitatief goed leven binnen een therapeutisch klimaat. Stabilisatie en behoud van vaardigheden bij de cliënten is het belangrijkste.
Op de Waterboog wonen 16 cliënten, verdeeld over drie groepen van vijf, één client woont in een losstaand appartement. De cliënten gaan veelal overdag naar de dagbesteding, maar soms wordt er ook dagbesteding vanuit de woongroep verzorgt. Voor een aantal cliënten is de begeleiding intensief, voor andere cliënten meer gestructureerd of meer individueel georganiseerd. De groepen onderscheiden zich hierdoor in karakter.

Het begeleidingsteam bestaat uit 22 enthousiaste en gemotiveerde medewerkers. Dit team is opgedeeld in drie kernteams (een kernteam per groep) en werken nauw samen. Je werkt in de beginfase binnen een kernteam met de cliënten van één groep. Gaandeweg je leerproces word je ook inzetbaar op de andere groepen en maak je kennis met de overige cliënten die door de andere kernteams worden begeleid.

Wat ga je doen?
De belangrijkste taak als verpleegkundige of begeleider is het zorgdragen voor en organiseren van een kwalitatief veilig en gezond behandel- en begeleidingsklimaat voor de cliënten. Je ondersteunt de cliënten ten behoeve van de gestelde behandeldoelen. Verder begeleid je de cliënten waar nodig bij de verzorging, eetsituaties, dagbesteding, activiteiten en met de dagelijkse dingen. 

Wat vragen wij van jou?
Vanwege medische problematiek (o.a. diabeteszorg) en het vertrek van een van onze verpleegkundige, zijn wij op zoek naar een verpleegkundige. Het is belangrijk dat in een team met overwegend agogisch opgeleide mensen ook enkele verpleegkundigen werken, zodat deze kennis ook aanwezig is. Ben jij begeleider? Dan gaan we ook graag met je in gesprek! 

  • Je hebt mbo werk- en denkniveau, minimaal afgeronde mbo-opleiding verpleegkunde of maatschappelijke zorg/persoonlijke begeleider specifieke doelgroepen en bij voorkeur aangevuld met specifieke cursussen en opleidingen;
  • Je bent als verpleegkundige BIG geregistreerd;
  • Je hebt bij voorkeur ervaring met het werken met psychiatrische cliënten, ervaring met autisme en/of ervaring in de omgang met agressie;
  • Je bent ontwikkelingsgericht, initiatief nemend en overstijgend denken;
  • Je hebt kennis van de gebarentaal of bent bereid dit te leren.

 

 

Wat kunnen wij je bieden?
Wij werken toe naar een zelforganiserend team, waarin je samen met je collega’s invulling geeft aan hoge kwaliteit van de zorg voor onze cliënten. Wat maakt dat eigen initiatieven worden gewaardeerd. Wij geloven in de ontwikkeling van onze medewerkers en daarmee het verhogen van de kwaliteit van de zorg. Om dit te realiseren hebben wij een eigen Reinier Academie die allerlei opleidingen, cursussen en trainingen aanbiedt. Daarnaast werken wij samen met FiscFree, waardoor je producten zoals telefoons, fietsen en laptops met fiscaal voordeel kan kopen. 

Dienstverband: Het betreft in eerste instantie een tijdelijk dienstverband voor 28 uur per week, met de intentie om tot een vaste aanstelling te komen. 
Werktijden: Werktijden vinden plaats op basis van een 24-uurs rooster.
Salaris: Conform cao ggz FWG 40 (tussen € 2.595 – € 3.541 bruto per maand o.b.v. 36 uur). 

Spreekt deze rol jou aan? Solliciteer dan nu via de “solliciteer hier” button!
Wil je eerst meer weten? Neem dan contact op met manager Dorien Groot – van der Winden via 06-57441117.

Een vast onderdeel van het selectieproces is een referentiecheck.
Past de geschetste functie niet bij jou, maar ken je iemand waarvoor dat wel zo is? We stellen het op prijs als je deze vacature deelt.

Bij de werving en selectie van kandidaten voor deze functie houden wij ons aan het interne doelgroepenbeleid, zoals vastgesteld in het ‘Beleidskader voor Werving en Selectie’.