Stageprofiel Specialistische groepsbehandeling (sgb) kind en jeugd, Herlaarhof

De specialistische groepsbehandeling(sgb)
De sgb bij Herlaarhof is een groepsbehandeling met zowel ochtend- als middaggroepen. Dit houdt in dat de jongeren in de ochtend tussen 08:30 en 11:00 op de groep zijn en in de middag tussen 12:00 en 14:15.

Voor wie is de sgb er?
De sgb is verdeeld in verschillende groepen:

Terug naar school groep:
De terug naar school groep is een traject voor jongeren die zijn uitgevallen op school. Deze groep is in de ochtend van 8.30 tot 11.00 uur. Samen met deze jongeren wordt een stappenplan gemaakt voor school opbouw. Als sociotherapeut begeleid je de jongeren hierin en heb je veel contacten met ouders/verzorgens en de leerkracht(en).

Middaggroep:
De middag groep is gericht op groepsbehandeling. De meeste cliënten volgen onderwijs op het Zuiderbos College, waarmee de sgb nauw samenwerkt. Daarnaast werken we systeemgericht. Dit houdt in dat er veel contact is met de ouders/verzorgers en er wordt gekeken naar de jongere in zijn systeem.

De middaggroep bestaat uit twee verschillende groepen, de kindgroep en de jeugdgroep.
De kindgroep is er voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar oud. De jeugdgroep is er voor jongeren tussen de 12 en 18 jaar. Voorbeelden waarvoor je bij op de sgb kan komen zijn: onzeker en/of angstig zijn, in de war zijn, depressief en/of verdrietig zijn, moeite in de omgang met leeftijdsgenoten, moeite met de emotieregulatie. Hiernaast kan een cliënt ook op de sgb komen voor een observatie/diagnostiek traject.

Wie werken er op de sgb?
Op de sgb werken we met een multidisciplinair team. Er werken HBO-verpleegkundigen en HBO-pedagogisch hulpverleners die de rol als sociotherapeut op zich nemen, er werkt ook een systemisch medewerker. Het team heeft hiernaast een teammanager voor praktische zaken en wordt zorginhoudelijk ondersteund door de behandelcoördinator.

Kenmerken van de toekomstige stagiair(e):

De sgb van Herlaarhof biedt een stageplaats aan derde- of vierdejaarsstudenten die bezig zijn met de opleiding HBO Social Work/HBO pedagogiek die passen binnen het volgende profiel:

 • Je hebt affiniteit met kinderen en jeugdigen tussen de 6 en 18 jaar oud.
 • Je hebt affiniteit voor het nauw (samen)werken met ouders.
 • Je hebt enige kennis van psychiatrie.
 • Je staat stevig in je schoenen en een escalatie schrikt je niet af.
 • Je vindt het prettig in een team te werken, maar kunt daarnaast ook zelfstandig aan de slag.
 • Je kunt reflecteren op je eigen handelen en dat van je collega’s en staat hiernaast open voor feedback.
 • Je neemt verantwoordelijkheid over je eigen leerproces.

Wat bieden wij?

 • Een stageplaats voor de duur van 10 maanden of 15 maanden.
 • Je bent 3 of 4 dagen per week aanwezig tussen 08:00 en 17:00, je werkt dus regelmatige uren.
 • Een leuke vergoeding volgens de CAO GGZ.
 • Een professionele (werk)begeleiding en een stapsgewijze ontwikkeling naar zelfstandigheid.
 • Naast het werken op de sgb is het ook mogelijk om eens op andere afdelingen te kijken, zoals de klinische setting waar kinderen/jongeren (tijdelijk) wonen.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met praktijkopleider Laura Kropman, [email protected] 0682803436

Solliciteren
Ben je na het lezen van bovenstaand bericht enthousiast geworden en herken jij jezelf in bovenstaand profiel? Stuur je sollicitatiebrief naar [email protected]