Contact

Heb je vragen over het vrijwilligerswerk Reinier van Arkel? Neem gerust contact met ons op.

Vrijwilligerswerk Reinier van Arkel
Dienstencentrum
Parklaan 4
5261 LR Vught
Telefoon: 06-53156400 of 06-22576178
E-mail: [email protected] 

Alles over vrijwilligerswerk

Om prettig met elkaar samen te werken is het belangrijk dat iedereen weet wat er van hem of haar verwacht wordt. Daarom is alle informatie die van belang is voor (nieuwe) vrijwilligers overzichtelijk gebundeld in een visual.

Declaratieformulier_vrijwilligers

Ondersteunende activiteiten

Bij Reinier van Arkel is er een zeer gevarieerd aanbod aan activiteiten waar vrijwilligers ondersteuning bieden. Als vrijwilliger kun je aan de slag op de hoofdlocatie op het Zorgpark Voorburg maar ook op de verschillende steunpunten in de regio.

Vriendendienst

De vriendendienst is een onderdeel van het vrijwilligerswerk van Reinier van Arkel en brengt vrijwilligers in contact met mensen die een behandelcontact hebben bij Reinier van Arkel. Zij wonen zelfstandig of in een beschermde woonvorm. Bezoek krijgen, samen naar de stad, fietsen, op een terras zitten…. het zijn alledaagse activiteiten die voor mensen met een psychische kwetsbaarheid niet vanzelfsprekend zijn.

Begeleiding van vrijwilligers

Er is altijd een vaste medewerker aanwezig, in de buurt of bereikbaar als je als vrijwilliger bij Reinier van Arkel werkt. Daarnaast zijn er  aandachtsfunctionarissen op de locaties waar je altijd terecht kunt.
Vrijwilligers worden in de gelegenheid gesteld deel te nemen aan allerlei workshops en een introductiecursus. Daarnaast is er toegang tot het grote aanbod van de vrijwilligersacademie.

Regelmatig zijn er informatiebijeenkomsten waar ook gelegenheid is elkaar informeel te ontmoeten.

Folders, links en artikelen

Vrijwilligerswerk loont
In Reinier magazine nr. 1 (juli 2015) verscheen dit achtergrondartikel over vrijwilligerswerk in het algemeen.
Download artikel

Het vrijwilligerswerk brengt regelmatig een nieuwsbrief met een overzicht van de voor vrijwilligers actuele onderwerpen.