Stage preventiemedewerker Ypse

Stage Preventiemedewerker Ypse

HBO stage Pedagogiek/Social Work | Stagiair(e) Preventiemedewerker | Ypse GGZ & Preventie | 24 – 32 uur per week

Wil jij een ander écht helpen? En ben jij op zoek naar een uitdagende derde- of vierdejaars hbo-stage binnen de GGZ? Dan ben je bij Ypse aan het goede adres. Wij zoeken een gemotiveerde stagiair(e) vanaf eind augustus 2024 (begin schooljaar 2024).

Nog maar één à twee jaar en je bent klaargestoomd om als professional binnen het sociale domein aan de slag te gaan. Het preventieteam van Ypse biedt jou de ruimte om aan jouw ontwikkeling als professional te werken in een stage waarin je veel vrijheid krijgt. Benieuwd naar ons en wat wij jou te bieden hebben? Lees snel verder!

Wie zijn wij?
Ypse generalistische basis-ggz, Psychologie en Preventie, heeft tot doelstelling om mensen met allerlei psychische klachten te behandelen en te begeleiden. Daarnaast behoort de vroegtijdige preventie van klachten tot het aandachtsgebied van Ypse. Zo hebben we een team psychologen, de front- en backoffice en natuurlijk niet te vergeten het preventieteam. Jij komt terecht in het preventie-team regio Den-Bosch. Het preventieteam van Ypse bestaat in totaal uit 9 preventiemedewerkers.

Wat doen wij?
Het preventie-team voert met name groepsgewijs preventieve werkzaamheden uit om verergering van problematiek te voorkomen. Door preventief te handelen, kan een hoop leed bij diverse doelgroepen voorkomen worden. De trainingen die wij bieden zijn gericht op het aanleren van nieuw gedrag, weerbaarder worden, sociale vaardigheden verbeteren en lotgenoten contact. We werken met kinderen vanaf drie jaar, jongeren, volwassenen en ouderen. Jij zult je tijdens jouw stage voornamelijk met de doelgroep kind en jeugd werken.

We geven trainingen aan jongeren met somberheidsklachten, ter voorkoming van depressie. Ook aan de KOPP/KOV-doelgroep geven we trainingen, voor elke leeftijd. Ken je de term KOPP/KOV? Want daar zul je veel mee aan de slag gaan tijdens je stage. KOPP/KOV staat voor Kinderen van Ouders met Psychische Problematiek/ Verslavingsproblematiek. Daarnaast zul je ook mee de sociale vaardigheidstrainingen en Brussengroepen uitvoeren.
Het geven van voorlichtingen en verzorgen van gastlessen op bijvoorbeeld hogescholen hoort ook tot het takenpakket van de preventiemedewerker.

Wat hebben wij jou te bieden in deze stage als preventiemedewerker?
Bij ons krijg je de kans om jezelf nóg verder te ontwikkelen tot professional. Hoe? Je krijgt veel verantwoordelijkheid en vrijheid. Wij geloven erin dat jij als professional in spé in staat bent om dit zelfstandig aan te pakken.

* Je krijgt de vrijheid om jouw agenda in te vullen binnen ruime kaders, je pakt taken op die bij jou passen en we bieden jou de ruimte zelf te ontdekken waar jij nog kunt leren en ondersteunen jou hierbij.
* Omdat we met een klein team zijn, krijg je veel verantwoordelijkheid. Je geeft samen met een collega (verschillende) trainingen. Je werkt dus aan je trainersvaardigheden, observeren en analyseren. Je bereidt de training voor, voert intakegesprekken, en bespreekt de training na met jouw collega. Indien nodig schrijf je jouw observaties ook uit in een verslag voor bijvoorbeeld de ouders van de kinderen.
* Je gaat mee in het online aanbod
* Je komt veel in contact met andere instellingen, omdat er regionaal veel wordt samengewerkt. Je leert jouw weg kennen binnen de sociale kaart van ’s-Hertogenbosch en omstreken, je leert samenwerken en daarin jouw verantwoordelijkheid te nemen.
* Om te zorgen dat andere instellingen en hulpverleners goed op de hoogte zijn van ons aanbod en de startdata van cursussen hebben we een nieuwsbrief. Jij draagt de verantwoordelijkheid (onder supervisie) voor deze nieuwsbrief. Dus de inhoud ervan, maar ook het verspreiden ervan.

Wat vragen wij van jou?
* Je bent derde- of vierdejaars student Pedagogiek of Social Work
* Je bent 24 – 32 uur per week beschikbaar vanaf eind augustus/ begin september 2023 idealiter voor anderhalf jaar.
* In principe is het een meewerk stage. Dien je een onderzoek uit te voeren? Dit kan in overleg.
* Je hebt kennis van psychische problematiek
* Je handelt vanuit een pedagogisch oogpunt
* Je kunt goed zelfstandig werken en neemt verantwoordelijkheid
* In bezit van een auto is een pré

Binnen de stage bij Ypse kun je goed werken aan de acht beroepstaken die van belang zijn voor je studie pedagogiek. Door te participeren in de preventieve trainingen krijg je de kans om veel te leren bij voornamelijk de beroepstaken ‘Begeleiden en leiden van groepen’ & ‘Onderhouden van een pedagogische relatie’. Door initiatief te nemen en creatief te denken kun je zelf, in samenwerking met je collega’s, bepalen hoe je de andere beroepstaken vormgeeft. Wij denken hierin graag met je mee.

Mocht deze stageplek jouw interesse hebben gewekt?
Stuur dan je motivatie(brief) en CV naar [email protected]  We nemen zo snel mogelijk contact met je op.
Sluitingsdatum is 29 maart 2024, daarna zullen de gesprekken gepland worden.
Je krijgt een stagevergoeding van €364,- (In dit bedrag is de vergoeding voor onkosten inbegrepen, waaronder de vergoeding voor reiskosten voor woon-werkverkeer) volgens de cao GGZ. Wanneer je nog vragen heb kun je contact opnemen met praktijkopleider en contactpersoon Laura Kropman. [email protected]