Prof. dr. Koen Grootens

opleider tot psychiater van Reinier van Arkel

Psychiater Veronique van Thiel

over de mogelijkheden na je specialisatie

Britt Limbeek, arts assistent in opleiding

over de specialisatie tot psychiater (AIOS)

De opleiding tot psychiater

Uitleg

Onze opleiding kent de stages klinische, dagklinische, en ambulante psychiatrie, psychotherapie en sociale psychiatrie. In het algemene deel vormen deze een samenhangend geheel.
Als AIOS kun je de gehele opleiding bij Reinier van Arkel volgen omdat de aandachtsgebieden volwassenenpsychiatrie, ouderenpsychiatrie én kinder- en jeugdpsychiatrie bij ons aanwezig zijn. Onze hoofdlocaties staan in Den Bosch en Vught en we hebben een locatie in het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Daarnaast hebben we in de regio nog vele kleinere locaties in Brabant.

Wil je meer weten over onze opleiding en onze opleiders klik dan op de volgende links:

De aandachtsgebieden

Kinder- en Jeugdpsychiatrie: Herlaarhof, centrum voor kinder- en jeugdpsychiatrie, biedt aiossen unieke kansen zich tot kinder- en jeugdpsychiater te ontwikkelen.

Volwassenenpsychiatrie: Het aandachtsgebied volwassenpsychiatrie kenmerkt zicht door de uitgebreide mogelijkheden om de volle breedte van dit vak te leren en een duidelijk profiel te kiezen.

Ouderenpsychiatrie: De ouderenpsychiatrie van Reinier van Arkel is gehuisvest in het centrum voor Ouderen- en Ziekenhuispsychiatrie, in het Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ) in Den Bosch.

Regelmatig zijn er vacante aios-plaatsen in deze aandachtsgebieden. Wil je graag in aanmerking komen voor een plaats in het aandachtsgebied KJP, volwassenenpsychiatrie of ouderenpsychiatrie: zie vacatures

Het overdragen van het vak met al zijn wonderlijke kanten is mijn passie

Als opleider psychiatrie ben ik eindverantwoordelijk voor de opleiding van artsen in opleiding tot specialist (aio’s), die bij ons werken in het kader van hun opleiding. Buiten de psychiatrie ken ik geen enkele medische discipline waar vanuit zo veel verschillende invalshoeken wordt nagedacht over individuele patiënten in soms hele complexe situaties. Het is fijn om jonge collega’s te zien groeien in dit vak.